2107, 2019

Ava är fantastisk ❤️🤩🏆

juli 21st, 2019|0 Comments

Denna fantastiska trasselsudd har klarat doftprov i eukalyptus och blivit CHAMPION!

Droftprovet gick av stapeln i Varberg. Vädret var soligt men blåsigt. Jag var ganska övertygad om att hon inte skulle klara det, men så fel jag fick! Vi startade som 5te ekipage. Ava och jag gick in i en maskinhall och fick våra instruktioner. Avas nos gick igång ordentligt. Det låg som brukligt 12st pizzakartonger fördelat på två rader. Vi tog lite tid på oss innan start, just som vi hade lärt oss hos HundiFocus, men jösses vad första raden gick fort 😱väl efter dessa så blev alla andra dofter såååå intressanta 😩det blev att locka och pocka på uppmärksamhet att komma tillbaka till kartongerna och så bara från igen stans, så var det som att Ava tänkte ” ja ja jag får väl visa var doften är” Hon markerade en kartong och jag hade då is i magen och sa “visa” och det gjorde hon denna fina tjej. Ett klart “markerat” och domaren sa “rätt”. Jubel, hopp och spring ut ur banan blev det. 🏆🎉🤩

Domarens kommentar blev “snyggt jobbat – du fick kämpa lite – vilken härlig hund 😃”

 

Efter att varit i Vänersborg på utställning och tyvärr inte tagit ett cert, så bar det av till Tvååker som sig bör i två dagar. På fredagen så blev det snopet nog “bara” ett excellent, Ava var inte allert eller glad som hon brukar vara, vilket gjorde att inför lördagen så tänkte vi om – Jag bestämde att nu skulle vi bara ha roligt och strunta i allt annat. Sagt och gjort jag klädde upp mig och var på bästa humör, vilket givetvis gjorde Ava på bra humör. Vi var 4 barbeter som skulle tävla. 1 ung hane, 1 ung tik, multichampion Hamlet och Ava. Tur var att vi hade fått låna tält så vi inte fullständigt skulle stekas i solen. När vi gick in i ringen så händer något väldigt roligt, domaren Rony Doedijns och Ava fann varandra (syns både på bild och i kritiken). Vi ställde upp oss och sprang som han ville. När jag hörde alla superlativ så började det bubbla inombords ” idag kanske hon blir Champion!”. Så med massor med glädje så ställde vi upp för konkurrens med Hamlet. När domaren vinkade fram oss, så trodde vare sig jag eller någon annan på honom ” VA??? vinner hon över Hamlet?!” Total lycka 🤩🏆❤️Min fantastiska underbara Ava ❤️❤️❤️

Fantastisk kritik

Ava Champion och BIR

2107, 2019

Ber om ursäkt…

juli 21st, 2019|0 Comments

Fast det bara blev två valpar, så blev det inga inlägg här – förlåt.

Här kommer dock en kavalkad av bilder från födsel till nu…

1vecka

2veckor

3veckor

 

var för sig 😍

4v

5v

6v

7v

 

8veckor

1204, 2019

1vecka gamla ❤️ – vilken vecka!

april 12th, 2019|0 Comments

Det har varit en mycket annorlunda tid de senaste två veckorna. Allt från Iris fyllt 6år till leverans av valpar.

Iris födelsedag var lugn och fin – skulle hon kanske överaska oss att få på sin egen dag? Men nej så vart det inte, och inte blev det på utsatt dag heller.

Innan valparna kom, var det en otrolig väntan och en stigande oro – varför kommer de inte? Det blev många samtal med både veterinärer och fina stöttande vänner. Men så på fredagen den 5april så vågade vi inte vänta längre. Iris var på dygn 66, vilket är 3 dagar över beräknad valpning. Hon hade varit mycket orolig från onsdagen, så öppningsstadiet höll på. Tanken när vi kom till kliniken var att se så valparna mådde bra, kolla kalknivå och säkerställa att hon hade öppnat sig – för då var hon ju värksvag.

Sagt och gjort. Veterinären kunde inte känna om cervix hade öppnat sig. Kalk- och glukosnivåerna var bra nästan höga. Ultraljudet visade att hjärtan slog och röntgen visade att det var 2st valpar!

2valpar – hon hade väl fler på ultraljudet???

Hursomhelst, så efter röntgen så tog vi ytterligare ett ultraljud för att titta på båda valparnas puls – de slog inte lika fort! Den ena valpen låg på 185 i puls och den andra strax över 200 – inte bra! Rekommendationen var att nu snitta Iris för att rädda båda valpar! Men jag ville helst inte snitta Iris om det inte var nödvändigt!

Mycket diskussioner och vånda ledde tillslut till att ta ytterligare ett ultraljud för att se och räkna igen pulsen. “om valpen fortfarande ligger lågt så snittar vi” – och så blev det.

Det visade sig att Iris var inte värksvag utan var fortfarande i öppningsstadiet… Men ut plockade de 2 helt underbara valpar en hane och en hona. Hanen hade kommit ut ett tjut. Båda valparna var mycket pigga och starka.?För att hålla värmen på dem, så blev det att förvara dem mot bröstet – vilken fantastisk känsla.❤️❤️

Lucia och Lucien 5 april

Värre var det med Iris – stackarn ❤️Helt groggy tittade hon bara på oss och undrade vad vi nu hade gjort. Vad hade vi i famnen som lät?

Groggy som hon var så tog hon ändå till sig valparna – fantastisk Iris! ❤️

Veckan som nu har varit har varit mycket jobbig men stundtals helt ljuvlig. Att se Iris ha ont är fruktansvärt, så någon sömn har det inte blivit. Hon fick ju givetvis mjölkstockning som vi “knådade” bort och passade oxå på att sluta äta ?Valparna dock, vilka underbara valpar.? De har vuxit fint. Livet går ut på att äta, sova, bli tvättad och snutta. Iris är helt fantastisk med dem! ❤️

Idag är de som sagt var en vecka gamla och Iris mår mycket bättre. Hon äter lite igen och såret läker fint. Hon tycker dock att det kliar lite väl mycket ?

1vecka Lucien och Lucia

 

1903, 2019

Idag flyttar vi ❤️

mars 19th, 2019|6 Comments

Nu är det inte långt kvar 12dagar till beräknad dag…

Iris vill bara vara nära och få gos hela tiden helst på magen som nu är nerklippt. Valplådan är monterad och min säng står bredvid. Ikväll blir det första natten. Vi får väl se om jag blir själv eller om hon väljer att stanna ?

Iris i valplådan

Gosa med min mage!

Ava håller koll på Iris i valphagen liggandes på min säng

Kvällarna går nu till att förbereda oss med hjälp av alla filmer från Puppy Culture. En fantastisk guide för att på ett systematiskt vis skapa de bästa förutsättningarna för valparna. Rekommenderas varmt.

Jag hade inte filmerna förra gången, men följde allt som var tillgängligt på webben. https://shoppuppyculture.com/

 

 

2702, 2019

Iris är dräktig ❤️

februari 27th, 2019|0 Comments

Ultraljudet visade starka små hjärtan. Svårt dock att sia om hur många det finns i magen. Vi får vänta och se. 

En intensiv period kommer nu innan valparna föds. Listan av intressenter av valpar är otroligt lång, drygt 50st. Av dessa är det ett flertal som önskar en tik till avel. Tanken är att vi själva skall behålla en, varför det bara blir en till tik till avel – sååå svårt att välja. Det är så många fina familjer som jag verkligen hoppas kan få ynnesten att leva med denna fantastiska ras. Jag kommer att kontakta er alla snart!

I väntan på ultraljud

202, 2019

Polen ?

februari 2nd, 2019|2 Comments

Så är det nu gjort! Iris och Iwo parades i veckan.  ❤️

Men vi tar det från början…

Ava började löpa den 14 jan, vilket satte igång Iris tidigare än beräknat. Iris har haft mycket jämna löp både med tiden mellan och hur långa, men slogs ut denna gång. Iris började löpa den 17 jan. Jag bokade progresteronprov till den 29 januari, för då skulle det vara lagom enligt förra gångens parning för LH toppen. Den 24 januari var jag så osäker så jag ringde både djurkliniken och Sara Roth, expert på fertilitet hos hund. Iris betedde sig inte alls som förra gången… så det blev att beställa ett prov till den 25januari för att veta. Resultatet var 1,2nm/l vilket då borde ge en LH topp den 29januari enligt djurkliniken. Sagt och gjort så tog vi nytt prov den 29januari som resulterade i 16nm/l – ägglossning! Nu blev det fart på oss. Vi skulle ju åka ända till Polen!

Vi startade 0300 den 30januari och var framme hos Iwo vid 15:30. Väl inne i trädgården släppte vi ihop dem, men det höll på att bli tok. Iwo hade inte tid för sniff och lek utan var så på så Iris bara backade. Det blev att ta det från början och låta Iris bekanta sig med omgivningen och alla dofter med en “galen” Iwo instängd i ett annat rum. Efter underbar middag med värdparet och deras dotter så fick Iris “berätta” för oss när hon tyckte det var ok. Kvällen avslutades med en fin hängning på 18min. Iris blev precis som sin förra parning halvt “galen” och ville paras igen direkt, men det fick räcka med gång.

Det blev även en date dagen därpå den 31januari – vilken skillnad! Lek och sniff och hängning, denna gång utomhus.

Sista daten blev den 1februari innan vi reste hem igen. Samma härliga lek, sniff och hängning.

Nu har vi och hundarna gjort allt för att det ska bli valpar… ❤️

Iwo säger hej då ❤️

2101, 2019

Länge sedan sist…

januari 21st, 2019|0 Comments

Knappt jag kommer ihåg vad vi har haft för oss, men några händelser tycker jag allt är roliga att ta upp.

Ava har provat på öppet spår, vilket blev en ny utmaning. Hon älskar ju att springa i skogen, men denna typ av spår var något helt annat. Vi gick tre spår och hon hittade klöven varje gång, men sista så blev hon känslig för omgivningen – Både jag och instruktören blev förvånade och konstaterade ” jaha då var hon inne i en spökfas, vi tar en paus och kör till våren igen, för hon kan och vill spåra!”

Iris har varit på ögonlysning och därmed klar för parning med finaste Iwo Wiercilapa.

Många valpspekulanter har hört av sig och de flesta mycket seriöst intresserade av rasen, vilket är så roligt. Flera har vi träffat och många finns på vår intresselista.

Ava hann oxå med en inofficiell utställning, där hon gjorde mycket bra ifrån sig. BIG1:a såååå stolt över henne. Domaren blev väldigt förtjust i henne.

Klar för inoff Kungälv 17nov

I slutet av november så hade jag förmånen att få gå på en mycket bra föreläsning och “Tikens reproduktions anatomi, fysiologi och patologi/ sjukdomar” – Veterinär Sara Roth – kan varmt rekommenderas!

I december så fick jag ett infall att åka till Stockholmsmässan och vara med när många barbeter ställdes och träffa massor med barbetintressenter. Så roligt att träffa så många likasinnade och framtida barbetägare. Finaste Hamlet vann med Miranda ?

Jul och Nyår var härliga dagar på landet, där tjejerna var mer ute än inne som vanligt.

2019 startade med MyDog. Ava jobbade två dagar i montern och jösses vad hon blev trött. Vi träffade igen härliga människor och massor med fina barbeter.

Nu är det spännande tider… Ava började löpa för en vecka sedan och Iris kom igång bara några dagar senare…, så det blir en resa till Polen snart!

Iris jan 2019

 

2908, 2018

Så var sommaren slut…

augusti 29th, 2018|0 Comments

Denna sommar har varit såååå varm och underbar. Att bara springa ut och in som man vill är livet för Ava o Iris.

Varje kväll (nästan) har det varit aktivitet, iris har gått med husse till havet och simmat och Ava har då sprungit raka vägen till baksidan och väntat på sin träning – impulskontroll. En jättebra lek/träning som jag har snappat upp från “Absolut dogs”. Jag använder en longeringspiska för att dra en leksak över gräsmattan. Ava fullständigt vibrerar av iver att fånga den, men det får hon bara på kommando. I början var det mycket svårt att inte jaga leksaken hela tiden, men hon kom snabbt på att belöningen kom fort om hon la sig ner och stoppade sin egen impuls att jaga.

Vi avslutade sommaren/semestern med att bila till Italien i två veckor med vänner och hundar. Om vi hade haft det varmt i Sverige, så var det inget mot Italien… tur vi hade en sval bil och fläktar både för hundar o människor.

Ava och Iris skapade stort intresse vart vi än kom, så det har blivit mycket gosande. Alla var så goa med hundarna, de fick oftast följa med vart vi än gick – t.o.m i vinbutikerna!

Det finns bara en uppfödare i Italien av barbet och vi hade turen att få hälsa på och hade en mycket trevlig fika tillsammans. Härligt att få prata hund även utomlands!

Det som hundarna tyckte var allra bäst var att få bada vid ett vattenfall i bergen – svalt och skönt för oss alla. Vi har åkt bil kors och tvärs runt La Spezia. Upp i bergen till en liten by som heter Bandeglio – en härlig liten by. Pisa, Lucca, Como och fler…

Ett favoritställe för Ava blev balkongen i vår lägenhet i La Spezia som vi hade i 10dagar – full överblick på allt som hände.

Ava Italien 2018

Nu så är det nästan höst och på söndag så drar vi igång med viltspår igen – denna gång öppet spår…

Ciao

2207, 2018

Röntgen, cert och semestertider ?

juli 22nd, 2018|0 Comments

17månader gamla och så härliga dessa sessor ?

Alla sessorna är nu röntgade och har fria höfter och armbågar – HD B och ED 0 – så härligt!

Nu är sessorna utvärderade med både BPH och röntgen. Det kanske bli valpar igen för Iris ❤️

Det har även blivit några utställningar till, Ava har tagit två cert, varav ett Nordiskt! Första i Vänersborg för en norsk domare, och andra certet i Tvååker för en svensk domare, där 6st barbeter tävlade- 3tikar o 3 hanar.

Vänersborg 10juni 2018

 

Tvååker 7/7 2018

Semester med sol och värme – inget vi är bortskämda med. Iris simmar varje dag för att bygga fina muskler och kondition. Vi tränar oxå impulskontroll, vilket Ava fixar med bravur och Iris måste jobba mer på, men vi ger oss inte.

Iris o Ava har haft många kompisar på besök på landet. Finaste Assi  i 4dagar och underbara Saffran o Isak 3dagar (överlappade varandra i 2dagar) –  stackars grannar ?

 

 

1605, 2018

Mycket har hänt…

maj 16th, 2018|0 Comments

Nu var det ett tag sedan det blev något skrivet…

Vi var tvungna att låta vår fina Lucas somna in den 23:dje februari ?- så viljan att skriva har varit borta.?

Sedan februari, så har Ava löpt, tränat i Landvetterhallen med sin syster Assi, vaccinerat sig för diverse saker och fått pass inför stundande utlandssemester, gått kurs med mamma Iris, kurs i viltspår, ringtränat, inoff. utställning i både Tjolöholm och Backamo och nu i helgen stor barbetträff i Tiveden med bl.a BPH för 4 av prinsessorna. ?

Att ta med Ava till veterinär är en ren fröjd, svansen är igång hela tiden och det är många pussar som ska förmedlas.?

Vardagslydnadskurs för båda tjejerna var riktigt bra. Vi fick en del bra verktyg och träningar hur vi bäst hanterar mor och dotter exempelvis promenader. Kan varmt rekommendera detta till de som har fler än en hund!?

Viltspår – ja jösses vilken tjej Ava är. Hon blev som väntat redo för anlagsprov mycket tidigare än jag – så himla stolt över oss ?

2 inoff. utställningar med bra resultat BIR HP BIG4- vi tränar för kommande officiella. Min absolut största utmaning är hennes päls nu – puh vad den är jobbig , men så underbart vacker ❤

Vår långa helg började med BPH i Vara, där 4 prinsessor utvärderades – vilka sessor ?. Deras personligheter och prägling som små valpar syntes så tydligt fortfarande. Ipsa som alltid var den som kröp upp i allas knä är fortfarande mest förtjus i människor även utklädda “konstiga”  figuranter.❤ Lovis “låter” fortfarande när inget händer eller går för långsamt, men samtidigt så cool. ❤ Assi är cool med det mesta och vill vara alla till lags ❤ Ava denna tokfia, har mer fokus på att upptäcka saker, leka,  komma åt godsaker, försöka skrämma bort konstiga figuranter ❤ men samtidigt är de så lika alla sessorna?

Resten av helgen tillbringade vi tillsammans med härliga familjen Sundgren och deras underbara hundar.❤ Vi åkte fram och tillbaka mellan Karlsborg och Stigmansgården, där ca 40 barbeter var samlade med deras familjer. Klubben hade hyrt hela stället och det var aktiviteter i dagarna 3  ???

2802, 2018

Utställning i Sätila 20180224 ??

februari 28th, 2018|0 Comments

En hel dag i ett fullständigt iskallt ridhus – men så roligt med vänner och alla fina hundar ?

Ava och Assi var först ut i ringen kl 9. Vilka fina tjejer ?.

Ava Sätila 2018

Båda fick fin kritik av domaren Rebecca Govic.

Ava Blev 1:a ?BIR HP och BIG3:a ?i vuxen klass!

Avas kritik Sätila 20180224

Som belöning så fick båda tjejerna springa som tokar i skogen, vilken härlig syn ❤

Tack för en jättetrevlig dag Helena, Fidde och finaste Assi?

2002, 2018

1 År ❤️

februari 20th, 2018|0 Comments

Svårt att fatta att det går så fort. Blir så varm i hjärtat när det kommer upp “minnen” på FB sidan om dessa fantastiska prinsessor.

Men vad har hänt sedan förra inlägget… faktiskt inte så mycket, men några godbitar ?

Vi har varit och tränat i hallen med finaste Assi. Vi har haft barbet-intressenter på besök, vilket alltid är lika roligt. Vi hade oxå förmånen att få passa finaste Saffran när familjen var på event i Göteborg. Vilken ljuvlig hund hon är ?. Dock så blev det mycket intensivt eftersom Saffran var i slutet av sitt löp, dessa tjejer?

äntligen vilar de Saffran o Ava

Men det stora är väl ändå att prinsessorna är 1år!

Alla Prinsessor 5april 2017

I samma ordning…

Ipsa 1år

 

Maja 1År

Assi 1År

Ava 1År

Lovis 1År

 

Grattis älskade prinsessor ❤

 

 

 

 

1201, 2018

11månader! ❤️

januari 12th, 2018|0 Comments

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev något, men jag skyller på Jul o Nyår ?

Vad har då hänt sedan sist…

En barbetträff i Jonsereds Trädgårdar, där både Iris, Ava och finaste Saffran var med. Det var många barbeter och Ava lät mest av alla – hon gick mest på två ben och skällde för att hon inte gick först av alla -?

Jag har tillsammans med några klubbmedlemmar varit i Stockholm och utbildat mig i HD index. Vi ska ju nu i Januari få detta i vår lilla ras – mycket spännande!

En inofficiell utställning som träning inför MyDog – Adventsvalpen. Ava skötte sig jättebra ?

Adventsvalpen 3dec 2017

Irisens Assi Prinsess of Daim åkte med sin matte till Stockholm och tävlade. Assi tog hem titeln Svensk Juniorvinnare 2017! Så stolt över detta ekipage?

I Stockholm fick Assi träffa sin fina lilla syster Irisens Alette Prinsess of Daim kalld Ipsa?

Assi o Ipsa Stockholm dec 2017

Jul och nyår förflöt just som hundarna ville ha det, mycket spring och bus på landet ?

Jul 2017

MyDog- ja jösses vad händelserikt det blev. För första gången så hade klubben en rasmonter och vi var där o jobbade 4dagar.  Finaste Saffran och matte kom och bodde hos oss i två nätter. Ava och Saffran brottades i 2 timmar på köksgolvet och tillslut så låg de ner och slog varandra med framtassarna ? efter denna dust, så gick det knappt att skilja dem åt ❤️ På torsdagen så skulle båda tävla i MyDog 1 för domare Dan Ericsson. Saffran i valpklass och Ava i junior. Saffran blev bästa valp med fin kritik och Ava fick excellent, ck och totalt 2:dra bästa tik, med reserv cert. och Nordiskt reserv cert. och BIM i Juniorklassen!

Ava MyDog1

MyDog 1 Ava

På fredagen så var det tävling igen, denna gången för domare Eva Nielsen. Ava fick excellent och blev bäste junior.  Det blev en lång dag med avslut i stora ringen. Under dagen hade vi sällskap av många fina barbeter, bl.a Irisens Athena Prinsess of Daim kallad Lovis?

MyDog2

Vi träffade många härliga människor som var intresserade av vår ras, och Ava gjorde sitt bästa och hälsade på alla. Sista dagen, söndag, då åkte jag och Ava in och så slöt Iris upp vid lunch. Ett tag var det fullständigt kaos i montern… Assi kom och hälsade på och efter en stund kom även Lovis med husse och matte… de skulle ta passet efter oss… tjejerna höll på att riva stället ?  Hursomhelst så blev det en mycket lyckad helg, både för oss och klubben.

Nu så sliter vi fortfarande med den fina långa pälsen, som tovar rejält… vi får se hur länge vi orkar ? men när man springer omkring som en galning, så blir det som det blir… mina fina tjejer ❤️

Ava 11månader

 

 

 

211, 2017

Snart 9 månader och hunnit med 4 utställningar ?

november 2nd, 2017|0 Comments

Nu är hösten här med full kraft. Blöta, smutsiga men lyckliga hundar verkar njuta för fullt.

Sedan förra inlägget så har det varit en hel del aktiviteter. Fortsättning på vardagslydnadskursen, ringträning, träning innomhus och 2 utställningar till!

En i Borås, SÄK. Ava passade på att fullständigt charma domaren, Henrik Skog,  vilket ledde henne ända till BIS 2:a! Hade hon inte fått för sig att det var jage på slutet, så kanske hon hade plockat hem allt ? Men oj vilken lång dag det blev. Iris fick vi lägga i bilen i omgångar, för hon hade svårt att sitta still och vara tyst när Ava sprang i ringen – hon ville ju oxå vara med ?

Inoff SÄK Borås

Och en i Laholm, där vi passade på att ha en liten valpträff. Underbara prinsessorna Assi och Lovis kom med. Alla fick jättefin kritik av en  domare från Serbien, Petrovic Aleksandar. Det var första gången för Lovis – såååå fin hon är! Fina Assi och Ava har ju gjort detta förr, så de visste lite mer vad de skulle göra ?Ava blev BIR valp och BIG3:a – mycket stolt uppfödare!

Inoff Laholm

Ava Laholm

Nu så kämpar vi mot tovorna som börjar smyga sig på mer och mer i Avas päls, men hon är så fantastiskt tålmodig, så än så länge så går det bra… ❤️

1508, 2017

6 månader ❤️

augusti 15th, 2017|0 Comments

Ja mycket har som vanligt hänt sedan sist. Ava växer så det knakar. I söndags så mätte hon 48,5cm hög och 17,1kg tung. Det känns nu när man bär henne nedför trapporna ?

Sista helgen i Juli så blev det utställning för första gången. En inofficiell valputställning i Kungsbacka – väldigt trevligt. HP och fin kritik blev det som resultat ?. På utställningen så träffade vi flera kompisar , Max o Bitte, Vilda o Anna, Alessa o Stina och finaste Assi med Helena o Fidde. Vilken bra träning med utställning!

Avas första utställning 30Juli 2017

Ava står fint för domaren

Ava tränar utanför ringen

Assi har oxå varit på sin första utställning! Officiell i Ronneby 13 augusti. Jättefin kritik?, men tyckte domaren vara lite läskig…

Assi springer fint med Helena

Läskig domare tycker Assi

☀️

1207, 2017

5 månader ❤️

juli 12th, 2017|0 Comments

12 Juli, tänk vad tiden går fort! 5 månader och sååååå underbar och jobbig på samma gång!

Mycket har hänt sedan sist, nästan alla tänder har nu bytts ut, förutom hörntänderna… dubbla är de ? Hoppas de gamla lossnar snart!

Ett härligt ungt par har varit och hälsat på och fick träffa barbeter för första gången, succé! Ett fint framtida hem för en barbet kommer det att bli hos dem… de blev helförtjusta ?

Vi har haft en fantastisk valpträff i Tvååker, där 3 av prinsessorna träffades. Assi, Lovis(Athena) och Ava, som busade med varandra och med två härliga Cavalierer, Candy och Money?. Sååå lika de är ? varandra, men ändå så olika! ❤️ Iris gick runt och höll koll på “barnen” så gott det gick ? Vi fick även besök av en familj som är väldigt intresserade av barbet – valparna och Iris gjorde “sitt jobb” med bravur. Så fina ambassadörer de är, både tvåbenta och fyrbenta!

Iris, Ava, Lovis och Assi

Ava har fått en ny kompis, Max, en härlig mellanpudelvalp med mycket fart i ?

Ava och Max

 

1206, 2017

4 månader idag??❤️

juni 12th, 2017|0 Comments

Ava 4 månader

Ava frodas som bara den. Tycker det nästan syns från ena dagen till den andra att hon växer.

Vi fortsätter med att socialisera Ava på allt möjligt. Vi har varit i Slottsskogen, barnens zoo vid Råda Kyrka, suttit länge på torget bara för att “vara”, slappnat av utanför matbutiken med alla kundvagnar och människor och t.o.m åkt buss :). Ja vi tar så många tillfällen vi kan att skapa nya erfarenheter.

Denna veckan så är det sista gången på valpkursen – en väldigt bra kurs. Vi har fått många fina verktyg att jobba med. En del kommer även användas på de stora hundarna, ha ha Ska försöka få tagit några bilder på alla valparna.

 

3005, 2017

Drygt 15 veckor och mjölktänderna är på väg ut ?

maj 30th, 2017|0 Comments

Ja idag så gick jag igenom Ava som jag gör varje dag och dröm om min förvåning när jag såg att det saknas tänder och en var helt lös?

Tänkte att detta borde jag få med på film eller bild, men tyckte inte Ava den lilla busfian?

Ett fint kort blev det i alla fall ❤️

Ava drygt 15 veckor

2404, 2017

Nu är vi bara tre hundar i Irisens Kennel ❤️

april 24th, 2017|0 Comments

Mycket har hänt sedan förra inlägget… alla prinsessorna förutom Avalon aka Ava, som ska stanna hos oss har flyttat till sina nya familjer.

När sista prinsessan, Alva lämnade oss, så bestämde Iris att nu diar ingen mer, vilket gjorde Ava väldigt snopen. Hela valprummet demonterades och vi åkte för en vecka till landet, för att alla skulle få en “ny” start. Helt rätt visade det sig 🙂

Veckan innan Påsk var väldigt hektisk. Måndagen startade med besiktning, vaccinering och chippning. Alla valparna och Iris skötte sig exemplariskt ? Veterinären tyckte det var en härlig ras(första mötet med barbeter) och vi kan inte annat än hålla med ? Den kvällen så var det Alettes tur att bli badad och fin.

Tisdag; Alettes nya familj Lottie och Hasse Fohlin från Järna kom och hämtade sin lilla prinsessa. Hon kommer få ett härligt liv med dem på deras gård.

 

Lottie o Hasse

Onsdag; Assis tur att bli hämtad.Kvällen innan blev det bad på det lilla busfröet, vilket även det gick galant. Assi ska förhoppningsvis bli en underbar avelstik hemma hos Helena och Lars-Eric i Fotskäl. Tillsammans med ett helt gäng av hundkompisar får hon det underbart på deras gård.

Helena o Lars-Eric

Torsdag: Athena, vackra Athena. Hon har hela tiden varit Avas bästa kompis och en favorit. Hennes nya familj bor nära havet i Halmstad, Tomas och Berit. Tyvärr så var Berit sjuk, men dottern Sara och hennes pojkvän Anton ställde gärna upp istället. Athena kommer att få det just så härligt som en barbet ska ha det – mycket aktivitet och nära havet.

Tomas, Sara o Anton

Fredag: Sista prinsessan, lilla fina Alva, så lik sin gammelmormor i färgerna åkte med sin nya familj, Pär och Gunilla Svennefors till Vallåkra. Där kommer hon springa på deras gård och följa med dem överallt och ha ett riktigt gott hundliv.

Pär o Gunilla

Nu är vi som sagt var bara 3 kvar, Lucas, Iris och lilla Ava, men jösses vad de härjar ? Men mer om Ava och de andra senare…

 

 

2703, 2017

6 veckor redan ?

mars 27th, 2017|0 Comments

En vecka går så fort. Fullt ös i hagen på dagarna och nu utan mamma på nätterna. Eftersom de bara har drygt 2 veckor kvar, så måste vi öva på att inte få någon slurk på natten. Iris diar dem fortfarande ofta på dagen, så de växer som ogräs ?

Vi har börjat koppelträna, vilket går jättebra både inne och ute, men det är långt kvar ?

I helgen var det väldigt fint väder och alla fick vara ute. De gjorde ifrån sig direkt när de hamnade på gräset ? Inne så är de väldigt duktiga när hagen är mindre för natten. Mycket lite kiss hamnar utanför lådan, men bajs är det svårare med… det ligger gärna en valp (oftast vit) i lådan, vilket gör att bajsa gör vi utanför, utan för många systrar i närheten.?

Nu är de stora, så att vilken dag som helst får jag sällskap i sängen…tyvärr inte jättebra bild, men ni förstår vad jag menar ☺️

1903, 2017

5veckor och så busiga❤️

mars 19th, 2017|0 Comments

Mycket har hänt sedan förra inlägget. Många besökare, både barn och vuxna har varit och gosat och busat med prinsessorna och Iris.

De växer så det knakar, vissa mer än andra 😉

De har nu fått en stor valphage, där de härjar när de är vakna. Alla valparna är nyfikna och oerhört busiga. Ibland tror jag att det är tigrar jag har istället för hundvalpar ?

Deras sylvassa tänder kliar, så alla biter på allt, men favoriten är en fot med strumpa eller en syster. Vattenskålen fylls på flera gånger per dag, för det är lika bra att busa när man dricker. Tunneln tvättar vi varje kväll, för varför inte passa på att kissa och ibland bajsa där ?. Dock så är de väldigt duktiga, när inte bajslådan är upptagen, att gå på rätt ställe för kiss o bajs.

Mat kan inte serveras längre i valpbaren, utan blir i enskilda skålar. De tre stora prinsessorna är glupska och tar gärna maten från de små…

Geja Kuiken,fantastisk fotograf och vän, tog några härliga bilder igår liggandes i valphagen.

603, 2017

3veckor❤️

mars 6th, 2017|0 Comments

Nu har det hänt mycket! Valparna är mycket mer aktiva och busar en hel del.

Igår satte vi in en bajs/kisslåda med grus och tidningspapper – väldigt konstigt tyckte de små ? Varje gång jag såg någon på gång så lyfte jag dit den lilla… men jag hade ju inte räknat med städmamman! Bara hon hörde lite ljud från gruset så kom hon dit och skulle tvätta den stackarn som jag just hade satt dit… så det var inte många droppar som kom på rätt plats. Idag har det varit större framgång. Prinsessorna har kissat precis bredvid och några droppar i ? Vissa av dem duktigare än andra… men vem vet, snart så kanske alla är i det hörnet iallafall ?

Idag så fick de smaka filmjölk – oj vilket liv det blev ? sååå gott tyckte de… för säkerhetsskull så var Iris med och tog det mesta på fatet? Tanken är att de i denna veckan ska få smakportioner med finaste nötfärsen och äggula… ska bli väldigt spännande.

Den största skillnaden är att de små har blivit så närvarande nu när ögonen är klara och öronen öppna. Kommer jag in i lådan, så blir det massor med liv och de kommer “springandes” fram och ska hälsa, busa, bitas(tur att de inte har tänder än). Efter några minuter så somnar de alla i en hög i mitt knä eller precis under/bredvid? Mitt största problem nu är att minnet tar slut på mobilen så fort?

2802, 2017

2 veckor❤️

februari 28th, 2017|0 Comments

Tiden går så fort. Valparna var i söndags 2veckor. Bilder finns på var och en under “Valpar” , med försök att fånga dem med öppna ögon?.

Idag har vi klippt alla klor igen – jösses vad de växer.?

Nu ska vi de närmaste dagarna få till första avmaskningen… vi får väl se hur mkt som stannar kvar i dem ?

En liten film på de små…

IMG_2592

2402, 2017

Börjar öppna ögonen❤️

februari 24th, 2017|0 Comments

Inte bara var hon först ut, utan även först med att börja öppna ögonen. Brun ?

Hoppas på någon bild senare idag när hon är vaken igen?

Så nu börjar nästa fas. Ska bli så spännande att se o observera när de en efter en öppnar de små?

Kan även berätta att de äter som bara den och ökar otroligt i vikt. 

2002, 2017

1 vecka gamla ❤️??

februari 20th, 2017|0 Comments

Det har varit en otrolig vecka med lite sömn, fantastisk utveckling, fördubbling av födelsevikten, Iris feber, tvätt, studera dem i timmar och gosa gosa o åter gosa❤️

Tänk att få uppleva något så fantastiskt som detta!

Svart

Grå

Lila

Vit

Brun

 

1302, 2017

5 fantastiska tikar blev det❤️❤️❤️❤️❤️

februari 13th, 2017|0 Comments

3001, 2017

Nu är det bara 2veckor kvar ❤️

januari 30th, 2017|0 Comments

Iris blev klippt på magen idag 😉

Vår nya fina glasveranda är nu förvandlad till valprum. Säng till mig och Iris bredvid valplådan och temporära gardiner. Iris fattar inte riktigt varför jag har flyttat dit och varför jag vill att hon ska vara där, så första natten så gick hon upp och la sig som vanligt och lämnade mig och Lucas ?

2301, 2017

Helgens magbilder ❤️

januari 23rd, 2017|0 Comments

1501, 2017

Magen växer ❤️

januari 15th, 2017|0 Comments

Favoritställningen även med växande mage. Nu är det knappt en månad kvar ❤️?

501, 2017

Iris är dräktig ❤️

januari 5th, 2017|0 Comments

Idag har vi gjort ultraljud!

Valparna beräknas komma runt den 12 februari. ?

1212, 2016

Parning avklarat!

december 12th, 2016|0 Comments

Nu har Wille och Iris parats. Allt gick jättebra! Valpar förväntas i mitten av februari 🙂

1511, 2016

Nu har vi gjort en fullständig besiktning av Iris!

november 15th, 2016|0 Comments

Idag blev det en tur till Veterinären för besiktning. Varför kan man ju fråga sig?

Jo eftersom Iris blev Champion i somras, så fick jag en rekommendation att höja hennes försäkringsvärde. Tog kontakt med försäkringsbolaget och frågade om det var möjligt. “Visst inga problem, men eftersom hon går över 20000kr i värde, så vill vi att ni gör en veterinärbesiktning”.

Onödig kostnad? Nej, tycker inte det – för tänk om hade hittat något som gjorde att en parning inte skulle vara lämplig! Nu har vi på papper att hon är hur fin som helst, med extra fokus på parning.

Iris stod hur tålmodigt som helst och lät Malena (vet.) göra vad hon ville 🙂 så duktig!

Tänkvärd kommentar från kliniken “detta borde alla uppfödare göra innan första parningen på en tik”

Nu är det bara upp till Iris och Wille om det ska bli något. Vi väntar spänt på rätt dag!

2610, 2016

Nu är även utbildningen för uppfödare avslutad.

oktober 26th, 2016|0 Comments

Igår var sista gången på uppfödarutbildningen. Vi har haft 16 träffar a 2,5h med läxor däremellan. Berit(BUS) vår kursledare har varit helt fantastisk! 15 st ivriga elever med ett gemensamt intresse – hundavel. Jag kan varmt rekommendera kursen – tycker nog att det borde vara obligatoriskt för alla uppfödare 🙂

 

1610, 2016

Superbra avelsfunktionärsutbildning!

oktober 16th, 2016|0 Comments

Sitter på tåget, helt omtumlad och trött, efter en intensiv kurs för avelsfunktionärer i dagarna två. Sofia Malm och Karin Drotz från SKK gjorde ett strålande jobb!

Träffat många “likasinnade”, som brinner för hund och inte minst avel.

Känns som att nu är jag “förvirrad på en högre nivå” än vad jag var innan. Genetik är jätteintressant och svårt, men så kul att få kunskap och vägledning i. Nu får vi se hur mycket man kan omvandla till klubbarbete och avel 😉

1210, 2016

Nu har vi fått vårt kennelnamn 😉

oktober 12th, 2016|0 Comments

Nu kanske ni undrar varför det inte blev Barbiris Kennel? Jag hade ju kollat på FCI och googlat, så jag skickade ju bara in ett namn. Ni kan tänka er vad förvånad jag blev när det blev avslag. Tog kontakt med SKK och fick en bra förklaring. Namnet var registrerat i Norge på 70-talet innan databasen kom till hos FCI! Så nu var det bara att lämna in nya förslag. Min tanke har ju hela tiden varit att om det går så vill jag ha med Iris på något vis, för det är ju tack vare henne som allt har hänt!

Så idag, så fick jag det efterlängtade brevet från SKK. Kennelnamnet blev IRISENS. Å vad glad jag blev! För att veklingen tro på det, så sökte jag på FCI – och ja där finns det nu 🙂

Så nu är hemsidan uppdaterad med det fina kennelnamnet. IRISENS kennel

1010, 2016

Vi tränar inför kommande tider

oktober 10th, 2016|0 Comments

Solen skiner och vi har just kommit in från en cykeltur. Iris har blandade känslor vad det gäller att springa vid cykeln. Först vill hon inte följa med, men när hon är kopplad till cykeln, så går det för långsamt. Helst vill hon galoppera hela tiden, men jag får bromsa henne så hon travar ibland. Man skulle ju tro att hon är trött när vi kommer hem, men icke, då ska hon ha sin belöning 🙂

Bollen ligger och väntar. Hon skulle kunna hålla på hur länge som helst med att apportera. Hursomhelst så blir det tills jag tröttnar, ha ha.

610, 2016

Nu publicerar vi hemsidan

oktober 6th, 2016|0 Comments

Nu finns grunden för vår hemsida. Vart det lider så kommer den nog fyllas på med sådant som kan vara bra att veta eller kul att se.