Ava verkar hålla sig till den ursprungliga tidsplanen – börja löpa i november… vi får se om det blir så ?

Tidsplanen är nu;

parning november/december

valpning februari

tidigast leverans april/maj

 

Sedan sist har det hänt en del…  Jag har satt saxen i Avas vackra päls ? Det är tur att de skall ha en rustikt uttryck, för det blev inte särskilt jämt ? Ska försöka ta en bild i morgon när det är ljust…

Annars är det fullt ös som vanligt. Ava och Lucia busar så mycket de kan, Iris går in då och då och vill köra dragkamp. De är som tur är väldigt bra på att slappna av inomhus, för deras tempo ute är ?.

Har så smått börjat träna Lucia i Nosework – så duktig hon är – lugn och metodisk. Ava däremot är inte så lugn, utan så otroligt på så hon behöver springa runt lite innan hon tar sig an uppgiften, men då är hon otroligt säker på doften, men försöker ibland att ”fråga” var den är, ha ha

Iris har denna höst fått gå på viltspårskurs – wow vad häftigt det var att se när ”poletten ramlade ner” – Hon spårar på gränsen till för fort, så jag får gå lätt bakåtlutad för att dra ner hastigheten. Nu blir det uppehåll till våren, men då kör vi igen med förhoppningen om ett godkänt anlagsprov. Jag måste lära mig själv hur jag skall lägga spår, för detta är en så otroligt bra sysselsättning.

Sist men inte minst – Fidel, Avas tilltänkta prins, har varit på utställningar och fått fin kritik och blivit BIR  ?

Sist men inte minst – Iris kommer att bli mormor i början av december. Irisens Assi Prinsess of Daim är konstaterad dräktig ❤️