Denna sommar har varit såååå varm och underbar. Att bara springa ut och in som man vill är livet för Ava o Iris.

Varje kväll (nästan) har det varit aktivitet, iris har gått med husse till havet och simmat och Ava har då sprungit raka vägen till baksidan och väntat på sin träning – impulskontroll. En jättebra lek/träning som jag har snappat upp från ”Absolut dogs”. Jag använder en longeringspiska för att dra en leksak över gräsmattan. Ava fullständigt vibrerar av iver att fånga den, men det får hon bara på kommando. I början var det mycket svårt att inte jaga leksaken hela tiden, men hon kom snabbt på att belöningen kom fort om hon la sig ner och stoppade sin egen impuls att jaga.

Vi avslutade sommaren/semestern med att bila till Italien i två veckor med vänner och hundar. Om vi hade haft det varmt i Sverige, så var det inget mot Italien… tur vi hade en sval bil och fläktar både för hundar o människor.

Ava och Iris skapade stort intresse vart vi än kom, så det har blivit mycket gosande. Alla var så goa med hundarna, de fick oftast följa med vart vi än gick – t.o.m i vinbutikerna!

Det finns bara en uppfödare i Italien av barbet och vi hade turen att få hälsa på och hade en mycket trevlig fika tillsammans. Härligt att få prata hund även utomlands!

Det som hundarna tyckte var allra bäst var att få bada vid ett vattenfall i bergen – svalt och skönt för oss alla. Vi har åkt bil kors och tvärs runt La Spezia. Upp i bergen till en liten by som heter Bandeglio – en härlig liten by. Pisa, Lucca, Como och fler…

Ett favoritställe för Ava blev balkongen i vår lägenhet i La Spezia som vi hade i 10dagar – full överblick på allt som hände.

Ava Italien 2018

Nu så är det nästan höst och på söndag så drar vi igång med viltspår igen – denna gång öppet spår…

Ciao