Knappt jag kommer ihåg vad vi har haft för oss, men några händelser tycker jag allt är roliga att ta upp.

Ava har provat på öppet spår, vilket blev en ny utmaning. Hon älskar ju att springa i skogen, men denna typ av spår var något helt annat. Vi gick tre spår och hon hittade klöven varje gång, men sista så blev hon känslig för omgivningen – Både jag och instruktören blev förvånade och konstaterade ” jaha då var hon inne i en spökfas, vi tar en paus och kör till våren igen, för hon kan och vill spåra!”

Iris har varit på ögonlysning och därmed klar för parning med finaste Iwo Wiercilapa.

Många valpspekulanter har hört av sig och de flesta mycket seriöst intresserade av rasen, vilket är så roligt. Flera har vi träffat och många finns på vår intresselista.

Ava hann oxå med en inofficiell utställning, där hon gjorde mycket bra ifrån sig. BIG1:a såååå stolt över henne. Domaren blev väldigt förtjust i henne.

Klar för inoff Kungälv 17nov

I slutet av november så hade jag förmånen att få gå på en mycket bra föreläsning och ”Tikens reproduktions anatomi, fysiologi och patologi/ sjukdomar” – Veterinär Sara Roth – kan varmt rekommenderas!

I december så fick jag ett infall att åka till Stockholmsmässan och vara med när många barbeter ställdes och träffa massor med barbetintressenter. Så roligt att träffa så många likasinnade och framtida barbetägare. Finaste Hamlet vann med Miranda ?

Jul och Nyår var härliga dagar på landet, där tjejerna var mer ute än inne som vanligt.

2019 startade med MyDog. Ava jobbade två dagar i montern och jösses vad hon blev trött. Vi träffade igen härliga människor och massor med fina barbeter.

Nu är det spännande tider… Ava började löpa för en vecka sedan och Iris kom igång bara några dagar senare…, så det blir en resa till Polen snart!

Iris jan 2019