SĂ„ Ă€r det nu gjort! Iris och Iwo parades i veckan.  ❀

Men vi tar det frĂ„n början…

Ava började löpa den 14 jan, vilket satte igĂ„ng Iris tidigare Ă€n berĂ€knat. Iris har haft mycket jĂ€mna löp bĂ„de med tiden mellan och hur lĂ„nga, men slogs ut denna gĂ„ng. Iris började löpa den 17 jan. Jag bokade progresteronprov till den 29 januari, för dĂ„ skulle det vara lagom enligt förra gĂ„ngens parning för LH toppen. Den 24 januari var jag sĂ„ osĂ€ker sĂ„ jag ringde bĂ„de djurkliniken och Sara Roth, expert pĂ„ fertilitet hos hund. Iris betedde sig inte alls som förra gĂ„ngen… sĂ„ det blev att bestĂ€lla ett prov till den 25januari för att veta. Resultatet var 1,2nm/l vilket dĂ„ borde ge en LH topp den 29januari enligt djurkliniken. Sagt och gjort sĂ„ tog vi nytt prov den 29januari som resulterade i 16nm/l – Ă€gglossning! Nu blev det fart pĂ„ oss. Vi skulle ju Ă„ka Ă€nda till Polen!

Vi startade 0300 den 30januari och var framme hos Iwo vid 15:30. VĂ€l inne i trĂ€dgĂ„rden slĂ€ppte vi ihop dem, men det höll pĂ„ att bli tok. Iwo hade inte tid för sniff och lek utan var sĂ„ pĂ„ sĂ„ Iris bara backade. Det blev att ta det frĂ„n början och lĂ„ta Iris bekanta sig med omgivningen och alla dofter med en ”galen” Iwo instĂ€ngd i ett annat rum. Efter underbar middag med vĂ€rdparet och deras dotter sĂ„ fick Iris ”berĂ€tta” för oss nĂ€r hon tyckte det var ok. KvĂ€llen avslutades med en fin hĂ€ngning pĂ„ 18min. Iris blev precis som sin förra parning halvt ”galen” och ville paras igen direkt, men det fick rĂ€cka med gĂ„ng.

Det blev Ă€ven en date dagen dĂ€rpĂ„ den 31januari – vilken skillnad! Lek och sniff och hĂ€ngning, denna gĂ„ng utomhus.

Sista daten blev den 1februari innan vi reste hem igen. Samma hÀrliga lek, sniff och hÀngning.

Nu har vi och hundarna gjort allt för att det ska bli valpar… ❀

Iwo sĂ€ger hej dĂ„ ❀