Så är det nu gjort! Iris och Iwo parades i veckan.  ❤️

Men vi tar det från början…

Ava började löpa den 14 jan, vilket satte igång Iris tidigare än beräknat. Iris har haft mycket jämna löp både med tiden mellan och hur långa, men slogs ut denna gång. Iris började löpa den 17 jan. Jag bokade progresteronprov till den 29 januari, för då skulle det vara lagom enligt förra gångens parning för LH toppen. Den 24 januari var jag så osäker så jag ringde både djurkliniken och Sara Roth, expert på fertilitet hos hund. Iris betedde sig inte alls som förra gången… så det blev att beställa ett prov till den 25januari för att veta. Resultatet var 1,2nm/l vilket då borde ge en LH topp den 29januari enligt djurkliniken. Sagt och gjort så tog vi nytt prov den 29januari som resulterade i 16nm/l – ägglossning! Nu blev det fart på oss. Vi skulle ju åka ända till Polen!

Vi startade 0300 den 30januari och var framme hos Iwo vid 15:30. Väl inne i trädgården släppte vi ihop dem, men det höll på att bli tok. Iwo hade inte tid för sniff och lek utan var så på så Iris bara backade. Det blev att ta det från början och låta Iris bekanta sig med omgivningen och alla dofter med en ”galen” Iwo instängd i ett annat rum. Efter underbar middag med värdparet och deras dotter så fick Iris ”berätta” för oss när hon tyckte det var ok. Kvällen avslutades med en fin hängning på 18min. Iris blev precis som sin förra parning halvt ”galen” och ville paras igen direkt, men det fick räcka med gång.

Det blev även en date dagen därpå den 31januari – vilken skillnad! Lek och sniff och hängning, denna gång utomhus.

Sista daten blev den 1februari innan vi reste hem igen. Samma härliga lek, sniff och hängning.

Nu har vi och hundarna gjort allt för att det ska bli valpar… ❤️

Iwo säger hej då ❤️