Ava, fina goa arbetsvilliga galna trasselsudd ❤️

Inför tävlingen så har vi tränat en del, men inte så mkt som jag hade önskat. Detta var inget som Ava brydde sig om utan hon var helt fokuserad på att hitta doften. 1:a söket var inne i en lite bod – hon sprang rakt på doften utan tvekan, men eftersom vi har lärt oss att söka runt och sedan visa, så var det bara att säga markerat när hon gick tillbaka till källan. 2:dra söket var i ett tält som knappt stod kvar pga av den hårda blåsten. Här inne låg det 12 st pizzakartonger. Ava tyckte att detta tar vi i full fart – hon sniffade igenom alla och tyckte väl att hon var färdig, men då bad jag henne att söka och då var hon lika tydlig som innan och visade vilken kartong det var. 3:dje utomhus fordonssök, en släpkärra som stod mitt i skogen – detta var inte alls lika intressant tyckte Ava – träden var ju så mkt roligare… det blev att locka och pocka och hon gjorde sitt jobb, MEN jag gjorde ju inte mitt ?… jag missade ena hörnet bak och då markerade hon ju vid det andra eftersom det blåste åt det hållet – ja ja bättring till nästa gång. 4:de och sista söket – utomhus i en lite glänta med träd, fallna träd, stubbar och mossa – å vad hon var bra. Snabbt fram till doften och sedan sniffade hon av resten. på andra rundan så markerade hon samma igen och när jag sa visa så var det super tydligt igen – stackars domare, blev alldeles nervös – ”hon hade ju visat tydligt flera gånger”, så med några sekunder till godo så sa jag markerat – godkänt!

Så nöjd över Ava hon tycker verkligen detta är skoj! ???