Jag som driver Irisens kennel heter Solgun Drevik och har en härlig man, Marcus som är med och tränar våra hundar. Vi finns i, Älvshult strax utanför Ambjörnarp på en gård sedan 2020.

Uppfödningen sker i liten skala hemma på gården. Målet är att bevara rasen och berika den med sunda friska hundar. Jag har en tydlig målbild vart jag vill komma med min avel, men det kommer ta tid.

För att göra allt vad jag kan för att främja avelsarbetet, har jag utbildat mig hos SKK både som uppfödare och avelsfunktionär.

Jag har varit mycket aktiv i barbetklubben dels i styrelsen men framförallt i avelsrådet under 8år. Detta har gett mig mycket kunskap om rasens hälsostatus, ursprung och utveckling i Sverige, men oxå i världen samt ett stort nätverk globalt med både uppfödare och barbetägare.

Förutom att jag är mycket med våra hundar, Iris, hennes döttrar Ava och Lucia, Olivia och Monsa döttrar till Ava och Liva en importerad tik från Beskidiana i Polen, så går min tid till vara konsult och fixa på gården.