Jag som driver Irisens kennel heter Solgun Drevik och har en härlig man, Marcus, som alltid finns tillhands för mig och hundarna. Vi finns i, Älvshult strax utanför Ambjörnarp på en gård sedan 2020.

Uppfödningen sker i liten skala hemma på gården. Målet är att bevara rasen och berika den med sunda friska hundar. Jag har en tydlig målbild vart jag vill komma med min avel, men det kommer ta tid.

För att göra allt vad jag kan för att främja avelsarbetet, har jag utbildat mig hos SKK både som uppfödare och avelsfunktionär och gått många kurser med mina hundar genom åren.

Jag har varit mycket aktiv i barbetklubben dels i styrelsen men framförallt i avelsrådet under 8år. Detta har gett mig mycket kunskap om rasens hälsostatus, ursprung och utveckling i Sverige, men oxå i världen samt ett stort nätverk globalt med både uppfödare och barbetägare.

Förutom att jag är mycket med våra hundar, Iris, Ava, Lucia, Olivia, Liva och Monsa, så går min tid till att vara konsult, gården, ge support till alla valpköpare och annat smått och gott

 

Rekommenderar! 

Jag brukar inte rekommendera något i första taget, men det finns en sak som alla seriösa hundägare borde äga. Det är inget man önskar använda någon gång, men OM olyckan är framme så vill jag inte vara utan den!

Jag har vid ett tillfällen burit en av hundarna genom skogen med tårarna trillande utav rädsla och mjölksyra/smärta i mina armar och till på köpet med de andra hundarna i koppel runt om innan jag skaffade mig Forcanines hundbår. Nu har jag alltid med mig den i skog och mark, smidigt runt magen. Titta in på Forcanines sida så förstår du varför, Berit vet vad hon pratar om!

Beställa din egen hundbår nu