Denna fantastiska trasselsudd har klarat doftprov i eukalyptus och blivit CHAMPION!

Droftprovet gick av stapeln i Varberg. Vädret var soligt men blåsigt. Jag var ganska övertygad om att hon inte skulle klara det, men så fel jag fick! Vi startade som 5te ekipage. Ava och jag gick in i en maskinhall och fick våra instruktioner. Avas nos gick igång ordentligt. Det låg som brukligt 12st pizzakartonger fördelat på två rader. Vi tog lite tid på oss innan start, just som vi hade lärt oss hos HundiFocus, men jösses vad första raden gick fort ?väl efter dessa så blev alla andra dofter såååå intressanta ?det blev att locka och pocka på uppmärksamhet att komma tillbaka till kartongerna och så bara från igen stans, så var det som att Ava tänkte ” ja ja jag får väl visa var doften är” Hon markerade en kartong och jag hade då is i magen och sa ”visa” och det gjorde hon denna fina tjej. Ett klart ”markerat” och domaren sa ”rätt”. Jubel, hopp och spring ut ur banan blev det. ???

Domarens kommentar blev ”snyggt jobbat – du fick kämpa lite – vilken härlig hund ?”

 

Efter att varit i Vänersborg på utställning och tyvärr inte tagit ett cert, så bar det av till Tvååker som sig bör i två dagar. På fredagen så blev det snopet nog ”bara” ett excellent, Ava var inte allert eller glad som hon brukar vara, vilket gjorde att inför lördagen så tänkte vi om – Jag bestämde att nu skulle vi bara ha roligt och strunta i allt annat. Sagt och gjort jag klädde upp mig och var på bästa humör, vilket givetvis gjorde Ava på bra humör. Vi var 4 barbeter som skulle tävla. 1 ung hane, 1 ung tik, multichampion Hamlet och Ava. Tur var att vi hade fått låna tält så vi inte fullständigt skulle stekas i solen. När vi gick in i ringen så händer något väldigt roligt, domaren Rony Doedijns och Ava fann varandra (syns både på bild och i kritiken). Vi ställde upp oss och sprang som han ville. När jag hörde alla superlativ så började det bubbla inombords ” idag kanske hon blir Champion!”. Så med massor med glädje så ställde vi upp för konkurrens med Hamlet. När domaren vinkade fram oss, så trodde vare sig jag eller någon annan på honom ” VA??? vinner hon över Hamlet?!” Total lycka ??❤️Min fantastiska underbara Ava ❤️❤️❤️

Fantastisk kritik

Ava Champion och BIR