Länge sedan jag skrev något här. Att ha valpar, köra PC på dem, Ava ordentligt sjuk, bygga ut och jobba var en tuff resa. Nu när semestern har börjat, Ava är frisk, tillbyggnaden står på plats och alla valparna har åkt, så känns det både skönt och vemodigt.

Alla valparna har kommit till härliga familjer och utvecklas så bra. Fantastiskt att få följa med på deras resa.

Ture aka Dobby

Wille

Bruno

Junior aka Bowie

Kasia aka Kajsa

Big Bro aka Harris

Monsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liva har visat under hela denna tid hur otroligt fantastisk hon är. Bättre nanny till valparna går inte att få. Ava accepterade henne tidigt att vara med valparna och var nog ganska glad över att få hjälp, eftersom hon själv blev så dålig.

Ava blev som sagt mycket dålig när valparna var 3 veckor. Allt började med hotspots. Efter att ha behandlat henne enligt inrådan av veterinär i en vecka med klohexedinschamponering 1-2 gånger om dagen, så kändes det inte som att det blev helt bra utan snarare spred sig 😰 Så jag rakade av henne all päls på kroppen och åkte till veterinären igen. Det blev medicinering i 10 dagar och boddy. Det som dock blev extra jobbigt var att hon hade rasat i vikt precis som förra kullen och ville absolut inte sluta dia, så det var bara att styra hennes diande till 2gånger per dag strax före medicineringen, självklart var medicinen ok för digivande tik, men jag ville ändå minimera övergången. Upplägget funkade och Ava fortsatte at ge dem mjölk 1-2 gånger per dag tills valparna lämnade med sina familjer 🥰

Sedan några veckor är nu Ava helt frisk igen och har lekt med Monsa, men det syns tydligt på hennes päls att hon har varit ordentligt sjuk. 1cm av pälsen är helt ljus! Den nya pälsen som kommer ut är nu brun och pigmentet är oxå riktigt. På de ställen hon helt tappade sin päls är det ännu mörkare, vilket gör att hon ser mycket annorlunda ut nu, men hon kommer snart bli sitt vanliga jag även i pälsen.

Underbara Monsa har/håller på att utvecklats till en helt magisk liten tik. Dock så har hon ju lekt hela tiden med Liva, så det där med att inte hoppa vet hon inte vad det är 😂 Full fart har det varit sedan hennes syskon lämnade. Hon är en mycket nyfiken, trygg, galen, energisk och såååå kelig valp. Att se henne studsa runt och bubbla, skvätta och simma i sjön var helt underbart.

 

Men så igår åkte underbara Monsa iväg på 2 månaders äventyr med bästa morbror Lusse och hans familj. Så tacksam för denna hjälp, visst är det jobbigt att inte själv få vara med nu när hon är så liten, men att få fokusera på resten av tjejerna känns mycket bra.

En utställning blev det dock under tiden – Nationell utställning för Liva i Skara. 12st anmälda! Domaren var nog inte så van vid barbeter, så han visste inte riktigt vad han skulle säga om Liva. Det blev bara VG, men han tyckte hon hade ett fantastiskt temperament och det var det viktigaste denna första gång. Hon charmade både Hamlet och sin halvbror Balder(Filo) innan tävlingen och i ringen var hon väldigt positiv och sprallig. Det var snarare jag som var både ringrostig och förvirrad ha ha. Ja ja man måste ju bjuda på sig själv ibland. 🙈

Förra veckan så gick det bättre, då var jag och Olivia på en regnig utställning i Borås. 7st anmälda, 3 hanar och 4 tikar. Olivia tyckte det var roligt och tog hem excellent, ck, cert, Nordiskt reservcert, fin kritik och 2:a placering, fast hon inte har så lång päls som jag önskar.🤩 Detta blev hennes 2:a cert 😎

Nu på lördag så åker vi till Tvååker med både Olivia och Liva. Ska bli mycket intressant att höra domarens kritik.

Ha nu en härlig sommar så hoppas jag att jag kan få till något mer inlägg ☀️