Länge sedan det kom ett inlägg här.

Hursomhelst, här på gården lever vi och hundarna ett bra liv. Att gå varje dag i sin egen skog är en gåva.  Skogen är en fantastisk härlig plats. Att promenera ner till ”ängen” och bara stå där är obeskrivligt underbart.

Vi har dock en hel del vilt på vår mark, så hundarna kan tyvärr inte vara lösa hur som helst. Lucia och Olivia springer fortfarande mycket löst, Iris får ibland och tyvärr inte Ava. Innan vi hade en inhägnad så var alla lösa på gården och det funkade väldigt bra över sommaren, men ju mer hemmastadda de blev desto mer ville de utforska. Droppen var när alla drog iväg på äventyr. Det var bara att köpa fårstängsel och göra en ordentlig inhägnad.

Olivia, nu 7månader har utvecklats till en härlig tjej, med mycket nyfikenhet, vilja och ömhet. Hon älskar att leka med sin moster Lucia, nu 1,5år och sin mamma Ava. Ava är lika tålmodig med Olivia som hon har varit/är med Lucia.

Olivias syskon har alla vuxit och blivit superfina

Vi har lyckats att ha en liten valpträff, där 4 av dem, Melba, Balder, Polly och Olivia träffades hemma hos Melba – så underbart att se dem ❣️

Hemma på gården har Polly och Malte varit och hälsat på – Ava blev otroligt glad att se dem igen. Jag och Olivia har oxå träffat Leya som var med på en barbetträff i Göteborg/Delsjön. Gemensamt för alla verkar vara deras härlig mentalitet och nyfikenhet ? Vi hoppas på att få till en valpträff nästa år!

Vad gäller tävlingar, så har det varit en mycket annorlunda tid för oss alla. Vi hoppas på att det kan bli bättre nästa år. Lucia hann ju bara med en inofficiell utställning och blir ju nu 2år och Olivia 1år innan de springer i en officiell tävling!

Ava älskar ju Nosework, så vi hoppas på tävlingar även för henne nästa år. Tänkte att jag skulle börja träna henne med de andra två  dofterna. Lucia visar oxå en härlig fallenhet för Nosework, så det blir förhoppningsvis anlagsprov till våren.  Fördelen med en gård är ju att det finns många platser att träna på.

Olivia har visat att möss kan hon jaga ha ha. Vi har haft mycket möss inne och vid ett tillfälle så kom en lös. Vips så hade Olivia tagit den och hade den i munnen. Hon åt som tur var inte upp den, utan bytte den villigt mot en fryst strömming!

ha det fint alla