Ja i helgen så blev det utställning i två dagar, med fokus på måndagen. Innan vi åkte på utställning så fick som tur var till en härlig träning hos Edit på Attivo Hundcenter som visade sig vara guld värt.

Söndagen var Nordisk utställning. Domaren hade aldrig dömt barbet innan, så denna utställning såg jag som en träning inför måndagen, där domaren var Moa Persson.

Det märktes tydligt på Olivia att detta var både spännande, roligt och lite skrämmande. Fast det var fullständig kaos vad gäller parkering på söndagen, så gick det bra, vi åkte i god tid. Väl inne i ringen så gick det fint – resultatet blev ett slätt excellent. kritiken bra, men motsägelsefullt – ”dåligt vinklad, men väldigt gott steg” , nåja det viktiga var träningen. Måndagens utställning var internationell med CRUFT kvalificering och domare Moa. Vi var där mycket tidigt och fick vänta en bra stund innan vi fick komma in i ringen. 2st barbeter anmälda, Olivia och en tik i öppen klass. Väl inne hos Moa, så gick det toppen! Moa ”ser” verkligen med sina händer! Olivia skötte sig fint, med lite bus som vanligt 😍 En helt fantastisk kritik fick hon av Moa. När ringsekreteraren lämnade över lappen så var det med orden ” den här borde du rama in och sätta på väggen” 🤩. Så otrolig glad jag blev. Det visade sig att detta ledde till full pott! BIR, ck, Cert , CACIB och kvalificerad för CRUFTs!🥇🏆 Moas sista kommentar till oss blev ” se nu till att komma på finalerna i eftermiddag” .  Nu var kl strax innan 10 på förmiddagen och finalerna skulle börja kl 16 på eftermiddagen – vi åkte hem till landet.

Vi åkte tillbaka till Backamo och väntade på finalerna. Tyvärr så blev det domarbyte strax innan vi skulle in. Den nya domaren tog ut 4 vuxna hanar till placering, så lilla Olivia hade inte mycket att hämta där, men vad nöjd jag är ändå!