Det hände igen i Tvååker! Olivia blev BIR och därmed tog hon sitt tredje cert för att bli Champion! Jag är stolt över henne, på bara 4 utställningar någonsin, så tar hon sin titel.🤩

Det var 5st barbeter som var med. 1valp, 1 junior/Liva, 1 i öppen klass/Olivia och 2 i championklass. Denna gång var det ju en domare från Schweiz, så jag förväntade mig inget bra resultat för Liva. Det var dock väldigt givande att samtala med domaren. Hon hade dömt rasspecialen med över 70 barbeter i Holland, så när jag kom in med Liva, så blev hon väldigt glad att hon skulle få se och bedöma en ”sådan” barbet. För enligt henne så ser inte Liva ut som en barbet, snarare en briad. Hon tyckte dock att Liva var trevlig och fin men inte enligt standarden vad det gäller pälsen, så ett VG blev det. Det blev något helt annat när jag kom in i ringen med Olivia, ”en riktig barbet, henne gillar jag verkligen” Det var mycket skratt och superlativ ⭐️

Lite synd att inte denna domaren dömde i gruppen, för då tror jag faktiskt att Olivia hade haft en chans på placering, men tyvärr. Snopen blev jag när hon inte fick sin ”viktigaste” BIR rosett, för de var slut, men men det är ju inget att gråta över 😎

För Liva, så blir det nya tag, hon är ju inte så gammal…

En mindre bra händelse var det dock när Iris lyckades med konststycket att slita ut sin nedre huggtand. 😰

Vilken kraft det måste ha varit! Stackars Iris 😥, men hon är en hund som inte visar smärta i första taget. Det blev både First Vet, ett mindre bra besök hos en lokal veterinär ( Orust) och till sist vår egen veterinär hemma som opererade ut delen som var kvar. Penicillin och smärtlindring blev det efteråt, för inte nog med att tanden hade flisat och gått av, en bit av käkbenet var oxå skadat. Nu är det som tur är läkt och sakta men säkert får hon äta ben igen.

Sist men inte minst, så var jag och Liva och hälsade på finaste Polly och hennes familj. Vilken fantastisk tjej hon är 🤩 hon och Liva leker så bra tillsammans. Förutom att jaga omkring som galningar, så hann Liva t.o.m att dyka från bryggan och simma för första gången, vilket hon fixade galant 😅😍