Det hĂ€nde igen i TvĂ„Ă„ker! Olivia blev BIR och dĂ€rmed tog hon sitt tredje cert för att bli Champion! Jag Ă€r stolt över henne, pĂ„ bara 4 utstĂ€llningar nĂ„gonsin, sĂ„ tar hon sin titel.đŸ€©

Det var 5st barbeter som var med. 1valp, 1 junior/Liva, 1 i öppen klass/Olivia och 2 i championklass. Denna gĂ„ng var det ju en domare frĂ„n Schweiz, sĂ„ jag förvĂ€ntade mig inget bra resultat för Liva. Det var dock vĂ€ldigt givande att samtala med domaren. Hon hade dömt rasspecialen med över 70 barbeter i Holland, sĂ„ nĂ€r jag kom in med Liva, sĂ„ blev hon vĂ€ldigt glad att hon skulle fĂ„ se och bedöma en ”sĂ„dan” barbet. För enligt henne sĂ„ ser inte Liva ut som en barbet, snarare en briad. Hon tyckte dock att Liva var trevlig och fin men inte enligt standarden vad det gĂ€ller pĂ€lsen, sĂ„ ett VG blev det. Det blev nĂ„got helt annat nĂ€r jag kom in i ringen med Olivia, ”en riktig barbet, henne gillar jag verkligen” Det var mycket skratt och superlativ ⭐

Lite synd att inte denna domaren dömde i gruppen, för dĂ„ tror jag faktiskt att Olivia hade haft en chans pĂ„ placering, men tyvĂ€rr. Snopen blev jag nĂ€r hon inte fick sin ”viktigaste” BIR rosett, för de var slut, men men det Ă€r ju inget att grĂ„ta över 😎

För Liva, sĂ„ blir det nya tag, hon Ă€r ju inte sĂ„ gammal…

En mindre bra hĂ€ndelse var det dock nĂ€r Iris lyckades med konststycket att slita ut sin nedre huggtand. 😰

Vilken kraft det mĂ„ste ha varit! Stackars Iris đŸ˜„, men hon Ă€r en hund som inte visar smĂ€rta i första taget. Det blev bĂ„de First Vet, ett mindre bra besök hos en lokal veterinĂ€r ( Orust) och till sist vĂ„r egen veterinĂ€r hemma som opererade ut delen som var kvar. Penicillin och smĂ€rtlindring blev det efterĂ„t, för inte nog med att tanden hade flisat och gĂ„tt av, en bit av kĂ€kbenet var oxĂ„ skadat. Nu Ă€r det som tur Ă€r lĂ€kt och sakta men sĂ€kert fĂ„r hon Ă€ta ben igen.

Sist men inte minst, sĂ„ var jag och Liva och hĂ€lsade pĂ„ finaste Polly och hennes familj. Vilken fantastisk tjej hon Ă€r đŸ€© hon och Liva leker sĂ„ bra tillsammans. Förutom att jaga omkring som galningar, sĂ„ hann Liva t.o.m att dyka frĂ„n bryggan och simma för första gĂ„ngen, vilket hon fixade galant 😅😍